Europetrack.eu

met onze 4G boxen ben je
klaar voor de toekomst

Tachograaf uitlezenRittenregistratieKilometerregistratieVrijblijvende offerte aanvragen

4G rittenregistratie

conform eisen Belastingdienst inclusief gratis app

EuropeTrack is ready voor 4G

Blijven ontwikkelen is key. Dus ook bij EuropeTrack. En daarom willen we je graag informeren over onze vernieuwde hardware, inclusief 4G. We vertellen je graag waarom jij de BlackBox met 4G nodig hebt, waarom we overstappen en wat het voor ons allemaal betekent.

Ontvang direct een prijsopgave per e-mail

Snel

Razendsnel geïnstalleerd en meteen klaar voor gebruik. Vragen? Gegarandeerd binnen 24 uur antwoord. En vaak al binnen een paar uur.

Simpel

Geen omkijken meer naar een sluitende rittenregistratie. Zelfs de meest complexe rapportage is niet meer dan 5 muisklikken weg.

Scherp geprijsd

Voor een instapbedrag van slechts € 5,95 per maand heb je al een fiscaal sluitende ritregistratie.

Wat is 4G?

4G is een van de varianten van dataverkeer. Inmiddels zijn we aangekomen bij 5G: nog sneller, stabieler en beter dan we ooit hebben gekend. Omdat de telecomproviders langzaam aan het afbouwen zijn met de verouderde systemen, betekent dit dat 2G en 3G uit gefaseerd gaat worden.

Welke systemen werken op 2G/3G?

Meer dan je zou verwachten. Bijvoorbeeld de slimme meters, waterkeringen maar ook stoplichten. Deze systemen maken gebruik van het 2G of 3G netwerk. Zo ook een groot deel van onze hardware, de EuropeTracker GPS boxen. Om mee te gaan met de ontwikkelingen, hebben we bij EuropeTrack natuurlijk al de 4G EuropeTrackers klaarliggen. Speciaal voor jou.

Waarom geen 5G BlackBox?

Logische vraag, snappen we. 5G is bedoeld om enorme hoeveelheden aan data door te sturen naar mobiele apparaten. Zoals jouw telefoon. Je gebruikt dit voor videobellen, data downloaden, video’s kijken of streamen.

Omdat EuropeTrack gebruik maakt van BlackBoxen, valt dit onder Internet of Things (Iot): dit zijn apparaten met een extreem laag data- en batterijverbruik. En daarom hoeven we dus geen gebruik te maken van 5G, maar een speciale tak van 4G: LTE-M.

Wat verandert er voor mij?

Je kunt vanaf nu gebruik maken van de nieuwste technologie in jouw auto. Goed om te weten: het huidige netwerk blijft hoogstwaarschijnlijk beschikbaar tot 2025. Dus tot dan heb je nog geen nieuwe hardware nodig.

Wil je net als wij meegaan met de tijd? Laat het ons dan weten. Dan maken we een mooi en passend voorstel voor nieuwe 4G EuropeTrackers. Uiteraard bouwen we deze gewoon in op locatie, bij jou thuis of op kantoor.

Rittenregistratie voordelen

Wat zijn de voordelen van volautomatische rittenregistratie? Wij kennen alle ins en outs inmiddels. Maar we willen jou daar ook graag van overtuigen. Komt ‘ie:

 • Een volautomatisch systeem, zodat jij geen administratieve rompslomp meer hebt;
 • Een intern geheugen en een interne batterij voor eventuele storingen of stroomverlies: data gaat zo nooit verloren;
 • Voldoet aan de eisen van de Belastingdienst: zo profiteer jij van een sluitende ritregistratie;
 • Een gebruiksvriendelijk systeem: overal te gebruiken met een werkende internetverbinding. Of via de gratis app op jouw telefoon;
 • Zelfs onze meest uitgebreide rapportages zijn slechts 5 klikken verwijderd van jouw scherm;
 • Razendsnelle helpdesk: wij beantwoorden al jouw vragen gegarandeerd binnen 24 uur. En vaak al eerder.

Wat is een ritregistratiesysteem?

Een ritregistratiesysteem is een systeem met een BlackBox waardoor alle ritten, locaties, start- en eindpunten en kilometerstanden worden opgeslagen. Deze worden omgezet in duidelijke rapportages. Zodat jij online kunt inloggen en direct de rittenregistratie kunt overhandigen. Ons ritregistratiesysteem werkt in heel Europa, heeft een back-up batterij en een intern geheugen bij storingen. Zo gaat de data nooit verloren.

Hoe werkt rittenregistratie?

Ritregistratie is nodig wanneer je een zakelijke auto rijdt maar geen bijtelling betaalt. Zo kun je aantonen dat jij onder de 500 kilometer privé blijft. Deze rittenregistratie gaat volautomatisch aan de hand van een BlackBox. Deze BlackBox wordt geïnstalleerd op een niet-zichtbare plek in de auto, zodat ook bij diefstal de auto terug te vinden is. Door de dataverbinding wordt jouw ritregistratie automatisch doorgestuurd naar jouw eigen account. Je kunt daar 24 uur per dag zien wat er gebeurt met jouw voertuig(en). Vervolgens kun jij jouw rapportages downloaden, mailen en opslaan op de computer. Natuurlijk hebben wij een back-up van 7 jaar.

Rittenregistratie conform eisen Belastingdienst

De Belastingdienst stelt een aantal eisen om de rittenregistratie goed te kunnen keuren. De volgende punten moeten in iedere ritregistratie verwerkt zijn:

 • Kenteken, merk en type auto;
 • Datum;
 • Ritnummer;
 • Start- en eindlocatie per rit;
 • Start- en eindkilometerstand per rit;
 • Aantal gereden kilometers;
 • Aard van de rit: zakelijk, privé of woon-werk verkeer;
 • Subtotalen en totalen per periode.

Deze gegevens kun je handmatig bijhouden op papier of op de computer. Dit kost meer tijd dan je denkt. Hierdoor kun je ook een volautomatisch systeem overwegen. Wat dat kost? Dat start al vanaf €5,95 per maand.

Belastingdienst voorbeeld

De Belastingdienst is streng. En daarom zorgen wij altijd voor een keurige ritregistratie conform eisen Belastingdienst. We begrijpen dat je dat het liefst ook wilt zien, en daarom hebben we een voorbeeld gemaakt voor je.

Rapportage fiscaal

Ritregistratie fiscus proof

De Belastingdienst is streng. En de eisen die worden gesteld aan de rapportages voor jou rittenregistratie moeten op orde zijn. Met Rapportage Fiscaal van EuropeTrack ben je verzekerd van een volautomatische ritregistratie die op alle vlakken voldoet. Zo voorkom je bijtelling en heb je geen administratieve rompslomp.

Ritregistratie GPS

Onze rittenregistratie zorgt er niet alleen voor dat jij de ritregistratie op orde hebt, je kunt namelijk nog veel meer data inzien. Zo kun je ook gewerkte uren zien, vaak bezochte locaties opzoeken en de gemiddelde- en maximumsnelheden inkijken. Verder kun je met onze BlackBox ook live zien waar jouw voertuigen zijn. Zo voorkom je onnodige belkosten en kun je inspelen op veranderende omstandigheden. Deze gegevens worden verkregen via GPS, tot op de meter nauwkeurig.

Rittenregistratie ervaringen

Natuurlijk raden wij van EuropeTrack onze EuropeTrackers aan. Met bijbehorend abonnement, zodat je kiest wat je nodig hebt. Maar we snappen ook dat je ons niet gelijk wilt geloven. Daarom werken wij met onafhankelijke reviews op TrustPilot.com. Op deze manier kun je zien wat onze klanten over ons schrijven. En of jij je daarin ook kunt vinden.

Tankpas koppelen aan jouw ritregistratie

Inmiddels koppelen we EuropeTrack met de meeste tankpasleveranciers. En zo kun jij in een oogopslag zien wat de kosten per rit zijn geweest, maar ook het gemiddelde verbruik. Je kunt zo een onderscheid maken tussen wisselende bestuurders, verschillende soorten voertuigen en merken. Al deze data is inzichtelijk via jouw online inlog.

FAQ

Automatische rittenregistratie wordt gedaan via een BlackBox in jouw auto. Deze unit wordt weggewerkt achter het dashboard en is dus onzichtbaar. Alle gereden ritten worden automatisch geregistreerd, zodat jij jouw rittenregistratie op orde hebt, conform eisen Belastingdienst.

De Belastingdienst eist een aantal aspecten als het gaat om rittenregistratie om bijtelling te voorkomen. De volgende punten moeten verplicht worden opgenomen in de rittenregistratie:

 • Kenteken, merk en type voertuig;
 • Datum van de rit;
 • Nummer van de rit;
 • Start- en eindpunt van de rit;
 • Begin- en eindkilometerstand per rit;
 • Aantal gereden kilometers;
 • Karakter van de rit: zakelijk, privé of woon/werkverkeer;
 • Subtotalen van periode: week, maand, kwartaal, jaar.

Met een volautomatisch systeem voorkom je niet alleen bijtelling, maar ook administratieve rompslomp. Je hebt daar geen omkijken meer naar. Inzicht in jouw gereden ritten gaat gemakkelijk via een online applicatie, zowel voor de computer als de smartphone.

Rittenregistratie wordt door de overheid en de Belastingdienst verplicht wanneer je een zakelijke auto rijdt, maar geen bijtelling betaalt. Wanneer je minder dan 500 kilometer per kalenderjaar privé rijdt, kom je hiervoor in aanmerking. Rij je meer dan 500 km privé per jaar, dan betaal je hoe dan ook bijtelling. Met rittenregistratie kun je aantonen dat je minder dan 500 kilometer privé hebt gereden.

Rittenregistratie via een BlackBox is een online systeem waar jij jouw gereden ritten kunt inzien. Alle starts en stops worden in kaart gebracht, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Ook het gereden aantal kilometers en de kilometerstanden worden bijgehouden. Zo hoef je zelf alleen nog maar aan te geven of het een zakelijke rit of een privé rit is geweest.