EuropeTrack –
Te kort aan laadpalen; zo gaan ze er in de UK mee om
Te kort aan laadpalen; zo gaan ze er in de UK mee om
Als het aan de EU ligt rijden we over een aantal jaar allemaal elektrisch. Allemaal leuk en aardig, want we moeten natuurlijk aan de toekomst denken, alleen waar moeten de EV’s worden opgeladen? Uit recente cijfers is namelijk naar voren gekomen dat er in veel landen een groot te kort aan laadpalen is. En met een groot tekort bedoelen we echt een groot tekort. De Engelse premier Boris zag dit probleem op tijd aankomen en komt daarom met een hele creatieve oplossing. That’s more our cup of tea.
Elk huis een laadpaal
Vanaf 2030 is het in Engeland niet meer toegestaan om een auto te kopen die niét elektrisch is. Plug-in hybrides mag dan nog wel tot 2035, maar dat elke nieuwe auto in 2030 een EV wordt staat vast. Best een flinke doelstelling als je bedenkt dat Engeland zo’n 63 miljoen inwoners heeft en er tot nu toe ongeveer 250.000 laadpalen staan. Als daarvan een groot deel straks allemaal elektrisch rijdt, is het geen lastige rekensom om te ontdekken dat er flink wat laadpalen bijkomen. Daarom gaan onze overburen per jaar 145.000 laadpalen plaatsen. Om deze grote hoeveelheid jaarlijks te behalen wordt er bij elke nieuwe woning een laadpaal geplaatst. Maar ook op parkeerplaatsen van supermarkten en kantoren. Doen ze goed daar.
Nederland nummer 1 met aantal laadpalen
Alleen Engeland is natuurlijk niet het enige land waar een groot te kort aan laadpalen draagt. We moeten namelijk straks alleen de overstap gaan maken alleen in veel Europese landen loopt dit nog niet zo lekker. Begin dit jaar liet automobielorganisatie ACEA zien dat 70% van alle Europese laadpalen in slechts drie landen staat (voor een duidelijk beeld, er zitten 27 landen bij de Europese Unie). De top drie landen met meeste laadpalen zijn:
En dat terwijl deze top drie samen slechts 23 procent van het Europese oppervlak opeisen. De overige 30% van de laadpalen, staan op het resterende Europese grondgebied (77 procent van het totale continent). Er is dus, zoals je ziet, nog flink werk aan de winkel.
Duurzaam rijden
Het belang van duurzaam onderweg zijn wordt steeds belangrijker. Houd er wel rekening mee dat wanneer jij ook besluit om elektrisch te rijden, dat je alsnog jouw rittenregistratie bijhoudt. Het maakt namelijk geen verschil voor De Belastingdienst of jouw zakelijke kilometers of jij deze met een benzineauto maakt of een elektrisch voertuig. Daarom is onze kilometerregistratie zo geliefd. Het bespaart je door de automatisering niet alleen veel tijd maar ook aan de eindstreep geld. Want hoe lekker is het als je weet dat je elektrisch kunt rijden zonder bijtelling te betalen? Daarbij kan wat extra inzicht in je eigen rijgedrag ook nooit kwaad.
Benieuwd naar meer informatie? Dat delen wij natuurlijk graag met jou. Je mag ons bellen op: +31 (0) 70 22 111 22 of een leuke mail sturen naar: sales@europetrack.eu.