Leasekosten besparen

Gemakkelijk besparen op leasekosten

De leaseauto, een hoge kostenpost voor zowel de medewerker als het bedrijf.  Natuurlijk kan er gekozen worden voor een zuinigere auto, denk bijvoorbeeld aan een elektrische auto, maar er zijn meer manieren. Met deze tips kun je als bedrijf gemakkelijk leasekosten besparen.

Verleng het contract

De standaard looptijd van een leasecontract is 36 of 48 maanden. De afschrijvingskosten van de leaseauto zijn aan het begin van de leaseperiode het hoogst. Door het contract te verlengen kun je dus direct leasekosten besparen omdat de afschrijving lager is dan bij een nieuw voertuig.

Ga voor tweedehands

Niet alleen consumenten kiezen steeds vaker voor een tweedehandsauto, maar ook voor bedrijver wordt dit de norm. Zakelijk leasen scheelt vaak aanzienlijk in de kosten terwijl de voertuigen in prima staat verkeren.

Houd het rijgedrag bij

Niet alleen de zuinigheid van de auto zelf speelt een rol bij het brandstofverbruik, maar ook het rijgedrag van de bestuurder speelt een rol. Door het rijgedrag van jouw medewerkers bij te houden kun je er een competitie van maken waarna je de beste chauffeur beloont. Ook kun je ervoor kiezen om medewerkers die te hard remmen en/ of optrekken zelf voor de extra kosten op te laten draaien. Met onze module rijgedrag krijg je alle bestuurdersscores in één duidelijk overzicht.

Koppel de tankpas

Jouw tankpas is aan elk rittenregistratie pakket te koppelen. Door deze koppeling te maken ontvang je automatisch een gedetailleerde melding bij het gebruik van de tankpas. Ook kun je na de volgende tankbeurt zien hoeveel kilometer er exact met een tank is gereden. Als je ook de module rijgedrag hebt kun je zelfs de prijs per rit berekenen.

Zet de leaseknop aan

Wij zijn continu bezig met het vernieuwen om ons platform en het toevoegen van nieuwe features.  Daarom hebben wij nu een lease functie ontwikkeld waardoor je in een oogopslag alle specificaties van het contract ziet. Stel de kilometrage in, ontvang een melding voor het einde van het contract en houd in de gaten hoeveel kilometer er nog gereden kan worden.