EuropeTrack –
Nieuwe verplaatsbare flitspalen langs de weg
Nieuwe verplaatsbare flitspalen langs de weg
Nul verkeersdoden in 2030. Het klinkt vrij optimistisch, maar toch is dit één van de doelstellingen die het Strategisch Plan Verkeersveiligheid heeft opgesteld. En om deze doelstelling te behalen hebben zij nieuw geschut ingezet: nieuwe flitspalen. Niet zomaar flitspalen, maar verplaatsbare flitspalen. Hiermee willen ze het aantal snelheidsduivels verminderen en zo het aantal ongelukken omlaag brengen. Maar hoe werkt dat dan, van die verplaatsbare flitspalen? Wij leggen het graag aan je uit!
Boete bij te hard rijden
De tarieven voor een boete bij te hard rijden zijn niet mis. Helemaal met de nieuwe tarieven die in 2022 zijn ingegaan is het een slimme keuze om je netjes aan de snelheidslimiet te houden. Zeker bij een flitspaal in de buurt. Wat er dan gebeurt? De meeste bestuurders houden zich netjes aan de regels bij die flitspalen. Maar daarna niet meer. Dit wil het Strategisch Plan Verkeersveiligheid juist voorkomen. Door het regelmatig verplaatsen van de flitspalen willen de slimme koppen van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid bestuurders dus bewuster maken en zo rustiger laten rijden.
Hoelang blijven de verplaatsbare flitspalen staan?
Deze nieuwe verplaatsbare flitspalen (ook wel VFP genoemd) blijken een succes. De afgelopen maanden heeft het OM veel getest. Op de testlocaties werden een flink stuk minder snelheidsovertredingen geregistreerd dan voor het plaatsen van de VFP. Daarom is besloten om de palen officieel in te zetten. De verplaatsbare flitspalen blijven een paar weken tot een paar maanden op een locatie staan. Na deze periode worden ze ergens anders neergezet om het verkeer in toom te houden. Er wordt dit jaar gestart met twaalf VFP. In 2023 wordt dit uitbereid naar 50 palen. Met de komst van deze nieuwe flitspalen kom je nu in Nederland de volgende manieren van snelheidscontrole tegen:
Waar staan de verplaatsbare flitspalen?
Naast het verbeteren van de veiligheid op de Nederlandse wegen wil het OM met deze verplaatsbare flitspalen ook het autoreizen op een duurzame manier bevorderen. Waar de nieuwe flitspalen worden ingezet gebeurt altijd in overleg met de wegbeheerders en de lokale politie. Maar als jij met moderne navigatie rijdt of gebruik maakt van speciale apps is de kans dat jij geflitst wordt heel klein. Wil je over het algemeen wat bewuster de weg op of wil je het rijgedrag van jouw werknemers wat meer onder controle houden? Dan kan het plaatsen van een live rittenregistratie je ook helpen. Zie je direct waar iemand te hard heeft gereden of waar je zelf verbetering kunt behalen om duurzamer onderweg te zijn.
Gewoon wat meer informatie van ons krijgen? Dat kan natuurlijk! Laat het ons weten via: sales@europetrack.eu of bel ons op 070-22 111 22