Voldoet jouw rittenregistratie aan de eisen van de Belastingdienst?
Zo ja, dan wordt dit gezien als een controleerbare rittenregistratie. En da’s voordelig voor jou: geen hoge boetes van de overheid en duidelijkheid in gereden kilometers. Weet je niet aan welke eisen jouw rittenregistratie moet voldoen? Dan hebben wij voor jou een checklist!
Bijtelling voorkomen?
Rittenregistratie kun je bijhouden om bijtelling te voorkomen. Heb je een auto van de zaak en rijd je maximaal 500 kilometer per jaar privé? Dan hoef je geen bijtelling te betalen. Mits je natuurlijk je kilometerregistratie op orde hebt. Betaal je wel bijtelling? Dan hoef je geen rittenregistratie bij te houden. Wil je weten hoeveel bijtelling jij betaalt per maand? Klik dan hier.
Heb je een privéauto? Gebruik je die vaak zakelijk?
Dan kun je deze kilometers doorbelasten aan de zaak. Ook hier komt kilometerregistratie dan van pas. Je kunt dan namelijk direct aantonen hoeveel kilometers jij zakelijk hebt gereden. En welke aftrekposten je dan kunt opgeven.
Wat moet ik bijhouden om de rittenregistratie conform eisen Belastingdienst in te dienen:
- Merk & type van de auto
- Kenteken van de auto
- Datum van de rit
- Nummer van de rit
- Vertrekadres rit
- Aankomstadres rit
- Beginkilometerstand rit
- Eindkilometerstand rit
- Karakter van de rit: zakelijk of privé
Wat doe ik met deze gegevens?
Deze gegevens kun je handmatig invoeren. In bijvoorbeeld Excel. Of op een servetje. Zolang je het maar minimaal 5 jaar kunt bewaren. Wij begrijpen dat dit best arbeidsintensief is. En dat je hier liever niet mee bezig bent. En dan! Hebben wij een oplossing. Wil je ons rittenregistratiesysteem 30 dagen gratis proberen? Geen probleem. Tot snel!