Support ster Remco

Beleef de werkdag van onze support ster

Vorige maand nam een van onze monteurs je mee in zijn werkweek, vandaag is onze support ster Remco aan de beurt. Hij heeft het antwoord op elke vraag en is razendsnel met het inplannen van de afspraken.  

Een goed begin van de dag

Ik begin de dag met een espresso en open daarna de eerste tickets. Deze los ik, samen met mijn mails, als eerste op. De tickets komen voornamelijk van bestaande klanten die het wagenpark graag willen uitbreiden of een voertuig gaan vervangen. Ik maak dan, in samenspraak met de klant, een nieuwe overeenkomst aan en bel vervolgens de klant om de afspraak in te plannen.

Efficiëntie is key

Tijdens het plannen van de nieuwe installaties of het overzetten van bestaande EuropeTrackers, kijk ik altijd naar het postcodegebied. De eerste afspraak die voor die dag wordt gepland bepaald gelijk de regio voor de rest van de dag, zo worden onze monteurs zo efficiënt mogelijk ingepland. Hierdoor kunnen wij niet alleen meer afspraken op een dag inplannen waardoor wij meer klanten blij kunnen maken, maar is dit ook goed voor onze carbon footprint en verlaagt ons brandstofverbruik.

Samen overleggen voor de beste oplossing op maat

Regelmatig heb ik telefonisch contact met onze klanten en leg ik hen uit hoe zij ons platform optimaal kunnen benutten. Daarnaast denk ik samen met onze klanten mee over de beste maatwerkoplossingen voor het wagenpark. Natuurlijk hebben wij de verschillende pakketten en modules, maar een aantal klanten hebben nog specifiekere wensen waar wij graag op inspelen. Zo hebben wij voor een klant de P/Z schakelaar omgebouwd naar een ‘’panic button’ en beschikken wij over de nieuwste technologie voor beheer van bijvoorbeeld trailers en overig materieel.

Tijd om gas te geven

Ook in de middag ga ik weer vol aan de bak. Ik ga aan de slag om onze EuropeTrackers te voorzien van de juiste instellingen. Zo zijn de EuropeTrackers klaar voor de monteurs om in te bouwen. Doordat wij de ontwikkeling van de software in eigen beheer hebben, is er altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing. Samen met onze klanten gaan wij graag op zoek naar nieuwe features die wij kunnen implementeren.