wagenpark verbeteren

Verbeter jouw wagenpark met deze 5 tips

De grootte van het wagenpark is niet van belang, wel is het altijd belangrijk deze zo goed mogelijk bij te houden. Een goed ingericht wagenpark zal zijn vruchten afwerpen doordat je de voertuigen efficiënter kunt inzetten, maar ook door de kosten in bedwang te houden. Met deze 5 tips is het nog makkelijker om jouw wagenpark beheer op orde te houden.

Train je personeel

Om je wagenpark goed te kunnen beheren is medewerking van het personeel erg belangrijk. Deze medewerking krijg je door ze de handvatten te geven die ze nodig hebben om bij te dragen aan een net wagenpark. Maak een duidelijke regelgeving, geef cursussen om veilig en schadevrij te rijden en zorg dat ze zo min mogelijk langs de snelweg tanken.

Bespaar brandstof met groener rijden

Zuinig, en dus groener rijden, bespaart een hoop brandstof. Train het personeel om zuinig te rijden door op tijd het gas los te laten, gelijkmatig te remmen en niet te snel op te laten trekken. Krijg ook direct inzicht in het stationair draaien van voertuigen: een besparing op dit gebied is namelijk gemakkelijk te winnen.

Naast het feit dat netjes rijden de kosten kan drukken, is het ook van belang dat de zichtbare voertuigen onderweg een visitekaartje afgeven. Er is slechts een eerste indruk, waarbij je natuurlijk een zo goed mogelijk beeld wilt achterlaten van jouw onderneming.

Meer grip op brandstofkosten? Koppel de tankpas en krijg inzicht in het rijgedrag.

Maak een duidelijk onderhoudsschema

Door een duidelijk onderhoudsschema op te stellen vergeet je nooit meer een afspraak én kun je tijdens het maken van de planning voor jouw medewerkers rekening houden met deze afspraken. Houdt rekening met APK-keuringen, grote- en kleine beurten en uiteraard de bandenwissel. Bij ons kun je automatisch meldingen instellen, zodat je ruim van te voren een notificatie ontvangt wanneer een van bovenstaande acties nodig is.

Plan zo efficiënt mogelijk

Efficiënt plannen kan eenvoudig door bij spoedklussen de dichtstbijzijnde voertuig in te zetten. Natuurlijk kun je ook de bezettingsgraad in kaart brengen (bijvoorbeeld met ons tijdlijn rapport) en kun je de route optimaliseren. Ook door te kijken naar de capaciteit van de verschillende voertuigen kun je de kosten drukken. Het meest voor de hand liggende aspect in planning: het verminderen van het aantal gereden kilometers. Dit bespaart onderhoudskosten en brandstof!

Kies voor EuropeTrack

Met ons alles-in-één pakket wordt het beheren van het wagenpark nog makkelijker. Medewerkers hoeven de kilometerregistratie voortaan niet meer handmatig bij te houden; het overzicht is eenvoudig te downloaden met één druk op de knop. Daarnaast zijn de voertuigen live te volgen door heel Europa en kun je de gereden route terugzien. Door het alles-in-1 pakket uit te breiden met de module rijgedrag en brandstofverbruik kun je bovenstaande aspecten gemakkelijk tackelen in het dagelijks gebruik. Vergeet ook niet om de APK- en onderhoudsmeldingen aan te zetten!